The Revolutionary Association of the Women of Afghanistan (RAWA)
RAWA


 

 

RAWA, June 24, 2008

RAWA zendt 21 Afghaanse kinderen naar de VS voor behandeling

In 2007 heeft RAWA 8 kinderen kunnen zenden voor deze behandeling en dit jaar is dat aantal zelfs toegenomen tot 21 kinderen.

Groepsfoto

De Revolutionaire Vereniging van de Vrouwen van Afghanistan (Revolutionary Association of the Women of Afghanistan / RAWA) zendt een groep van 21 zieke Afghaanse kinderen naar de VS voor behandeling. Deze 7 jongens en 14 meisjes zijn tussen 6 en 12 jaar oud. Ze hebben problemen zoals hartziekten, gevolgen van brandwonden, doofheid enzovoort.

Het programma voor de behandeling van Afghaanse kinderen was van start gegaan in 2007 met de hulp van een Amerikaanse vzw, met name Lake Norman Ondersteuning voor Kinderen (Lake Norman Children’s Relief / LNCR). In 2007 heeft RAWA 8 kinderen kunnen zenden voor deze behandeling en dit jaar is dat aantal zelfs toegenomen tot 21 kinderen.

De reis- en behandelingskosten worden gedekt door LNCR en gedurende hun verblijf in de VS logeert elk kind bij een vrijwillig gastgezin. Naast de kinderen hebben 2 RAWA-leden de groep vergezeld als vertalers en gidsen.

De behandeling van deze kinderen kan ongeveer 2 maanden duren en de kinderen die chirurgische ingrepen nodig hebben kunnen voor een langere periode blijven.

Enkele van de zieke kinderen:

NasrinKhadijaKhanAsmaFahima
Nasrim from BalkhKhadija from DaikundiKhan from NengraharAsma from GhazniFahima from Farah

Groepsfoto

Category: Dutch, Dutch RAWA - Views: 12707