The Revolutionary Association of the Women of Afghanistan (RAWA)
RAWA


 

 

 
Add RAWA RSS Feed to Feedreaders



RAWA Photo Gallery
Random Image from RAWA Photo Gallery
 






Follow RAWA on Twitter


Join RAWA on Facebook


RAWA Channel on Youtube




Şûjin, 23.03.2017

RAWA’dan Newroz mesajı: Çürüyen rejim ölmeye mahkûmdur

... kadın dayanışmasının önemine vurgu yapılarak, Ortadoğu’da geçmişten bu güne diktatörlere karşı direnen kadınlara selam gönderildi

RAWA demonstration on April 28 1998.jpg

HABER MERKEZİ – Afganistan Devrimci Kadınlar Birliği (RAWA), Newroz nedeniyle Kürt kadınlarla dayanışmak için bir mesaj yayınladı. Mesajda, “Erdoğan’ın gerici ve faşist rejimi Kürt halkı için ciddi engeller oluşturabilir, Kürt öncülerini zindanlara da atabilir ancak biliyoruz ki bu çürüyen rejim, Kürt halkının ve özellikle de kadınlarının direnişi ve ruhu karşısında ölmeye mahkûmdur” denildi.

Afganistan’ın en büyük kadın örgütü RAWA Newroz Bayramı nedeniyle dayanışma mesajı yayınladı. Diyarbakır’da Newroz’a davetli olan RAWA’lı kadınların Tevgera Jinên Azad’a (TJA) gönderdikleri mesajda; kadın dayanışmasının önemine vurgu yapılarak, Ortadoğu’da geçmişten bu güne diktatörlere karşı direnen kadınlara selam gönderildi. Rojava’da yaratılan kadın devriminin dünyaya ilham olduğunu belirten RAWA’nın mesajında şunlar belirtildi:

“Kürtlerin, Türkiye’de despotizme, Irak’ta Saddam Hüseyin ve şimdiki Amerikan kuklası rejime, ve geçmişte İran’da Reza Pahlavi’ye ve bugün de katil Khamenei rejimine karşı yılmadan savaşarak geçen uzun bir tarihi olduğunu biliyoruz. Rojava mücadelesi Suriye halklarının kendi ülkelerindeki zulme karşı durması ve dış müdahalelere direnmesiyle başladı. Fakat buna rağmen, tüm dünya bu direnişin de bu saydığımız görkemli Kürt halkı direnişlerinden biri olduğunu anlamakta gecikmedi. Bugün Rojava mücadelesi güzelliği ve kokusuyla tüm dünyayı şaşırtan açmış bir devrim çiçeğidir. Kürdistanlı kadınların daha önce eşi benzeri olmayan ve tüm dünya kadınlarına ilham veren cesaret ve gücünü tanımlamaya hiçbir söz yetmez.

RAWA demonstration April 28

Destansı Rojava direnişinin başlangıcından beri, RAWA üyeleri olarak en önde savaşan muhteşem Kürt kadınlarıyla buluşmak istedik. Daha da fazlası, onların mücadelesine bir şekilde katılmak istedik. Yoldaş savaşçılara mesajımız şudur: Rojava mücadelesi ümit ve ilham doludur. Sizlerin ruhu, bilinci ve fedakarlıklarından tevazu içinde çok şey öğreniyoruz. Şehitlerinizin yasını sizle beraber tutuyor, onların kanından ilham alıyoruz. Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyla Şaylemez, Leyla Qasim, Cylan Ozlab, Figen Yüksekdağ, Sebahat Tuncel, Ceylan Bağrıyanık, ve yüzlerce kadın kahramanı olan bir ulus asla yenilemez. Devrimci hareketinizin şehitleri yalnızca Kürt halkına ait değildir, adaletsizlik, terörizm ve insanlığı tehdit eden İŞİDe karşı özgürlük ve demokrasi için mücadele eden tüm dünya savaşçılarına aittir.

Yıllar boyunca dünyanın her yerinden özgürlük arayışında olan ilerici örgütlerle bizim için çok değerli olan ilişkiler kurmuş olmakla gurur duyuyoruz. Ama eminiz ki hiçbiri, kuşkusuz yakın tarihin en görkemli mücadelesini veren YPJ’li kadınların mücadelesi kadar ilham ve umut vermedi. Erdoğan’ın gerici ve faşist rejimi Kürt halkı için ciddi engeller oluşturabilir, Kürt öncülerini zindanlara da atabilir, ancak biliyoruz ki bu çürüyen rejim işkence gören Kürt halkının ve özellikle de kadınlarının direnişi ve ruhu karşısında ölmeye mahkûmdur. Erdoğan’ın kirli imparatorluğu için büyük tehdit oluşturan evrensel direnişiniz karşısında Türk hükümetinin artan saldırıları aslında yenildiğinin bir göstergesidir. Tarih göstermektedir ki bu tür baskılar özgürlük için savaşan hareketleri sadece yükseltir ve daha da güçlendirir.”



Category: Turkish, Turkish Media