RAWA.org, November 15, 2016


CIA Afganistan uyuşturucu kaçakçılığı devam

CIA, ABD kontrolünde ya da nerede önemli bir etkiye sahip altında dünyanın her yerinde küresel uyuşturucu ticaretinde karışma uzun bir geçmişi vardır. Bir kaç vaka gazeteciler tarafından incelenmiş ve maruz kalmış olsa da, konu gölgelerde kalmaya devam ediyor.

Bu Friba, RAWA temsilcisi tarafından verilen röportajın ikinci kısmıdır. Edu Montesanti, Pravda.Ru Portekizce versiyonu ile SöyleşirnrnYıllar önce, parlamento, eski yazar insan haklarına ve aktivist Malalai Joya CIA Afganistan uyuşturucu kaçakçılığı devam dikkat çekti. Brezilya gazetesi e-posta (sansürlü) tarafından bir röportajda O Tempo daha sonra e-mail yoluyla da tam olarak bana gönderilen, o Afgan narkotik ekonomi ABD'nin yabancı tarafından desteklenen CIA'in bir dizayn projesi olduğunu "belirtti politika. Hatta ABD ordusunun uyuşturucu kaçakçılığı yapan Afganistan'da raporlar vardır: ilaç mafya gücü beklemeye olduğunu ve Batı tarafından desteklenen "Bu konuda ne söyleyebilirsiniz.?

Önemle gerçeklere dayanmaktadır Malalai Joya bu ifadeyi destekleyen.

CIA, ABD kontrolünde ya da nerede önemli bir etkiye sahip altında dünyanın her yerinde küresel uyuşturucu ticaretinde karışma uzun bir geçmişi vardır. Bir kaç vaka gazeteciler tarafından incelenmiş ve maruz kalmış olsa da, konu gölgelerde kalmaya devam ediyor.

CIA tarihinin 1980'li yıllarda başladı. Uyuşturucu CIA vekiller ve farklı ülkelerde, onlara hizmet paramiliter güçleri finanse etmek için para kazanmak için en hızlı ve en kolay yolu olarak görülmüştür. Gary Webb, Nikaragua Kontra ilaç maruz cesur gazeteci kaçakçılığı skandalı ve sonunda ana akım medya tarafından geniş bir karalama kampanyası ile intihara sürüldü, bu gibi süreci şöyle anlatıyor:

"Biz (CIA) gizli bir operasyon, onu yükseltmek için en hızlı yolu için paraya ihtiyacım olan kokain satmak, siz bir yere satmak gitmek biz bu konuda hiçbir şey bilmek istemiyorum."

ABD hizmet Mücahid kuvvetleri uyuşturucu ile finanse edildiğinde bu taktik Soğuk Savaş döneminde Afganistan'da çok başarılı çalıştı.2001 yılında ABD işgalinden önce, haşhaş alanları Taliban tarafından eradike edildi. Sağ ABD işgalinden sonra, ilaç üretimi büyük ölçüde artan başladı ve bugün Afganistan dünya afyon% 90 üreten ve narko-devlet olma eşiğinde. Uyuşturucu ABD uçaklarına Afganistan dışına gitmiştir itiraf ABD güçlerinin raporlar vardır.

Ahmed Veli Karzai (ABD kuklası Hamid Karzai'nin kardeşi), Kandahar eyaleti şimdi ölü valisi, bir zamanlar sadece Afganistan'ın en büyük uyuşturucu satıcısı, ama bölge oldu. Bütün zaman, o CIA bordro üzerinde oldu.

hatta doğrudan CIA'in rolü hakkında Afganistan'daki uyuşturucu operasyonlarına katılan ABD memurlarının iddialar olmuştur. Bir DEA ajanı, Edwrad follis, CIA Afganistan'da uyuşturucu ticaretine "görmezden" belirtti. En son, John Abbotsford Afganistan'da savaşmış eski bir CIA analisti ve savaş gazisi CIA uyuşturucu kaçakçılığı operasyonlarında bir rolü olduğunu itiraf etti.

Biz bu iddiaları ve raporları hariç bile, gözetim ve istihbarat toplama en modern teknolojiyi övünür bir süper güç afyon alanları bulmak ve bu kaplar bir ülke içindeki ikmal yollarını izleyemez inanmak zor. 8 milyar dolar, son on yıldır ilaç eradikasyon çabalarında harcanmıştır ama afyon üretimi arttı yalnızca olması, ilaç iş Afganistan'daki bazı ABD çıkarlarına hizmet, ya da uzun bir süre önce bitmiş olurdu bir göstergesidir kendisidir.

Bu sözde 'karşı-narkotik' çabalarında Diğer oyuncular özeldir ABD müteahhitler karşı narkotik sözleşmeler yoluyla milyonlarca dolar kazanmak. En büyük yararlananların biri RT göre bu sözleşmelerden 569 milyon dolar kazandı (şimdi Academi olarak da bilinir) azılı bir askeri şirket, Blackwater olduğunu. Özel müteahhit şirketleri Afganistan'daki savaşın kar büyük bir paya sahip olan ve bu onlar için büyük kar ilaç savaş sonuçlarını başarısız oldu.

Aslında, ABD tarafından Afganistan işgali için neden bir 3 olan narkotik iş hâkimiyetini tutmak oldu rd silah ve petrol iş sonra gelir bakımından önemli ticaret emtia.

Afganistan özgürleştirici ABD ne kadar samimi mi? Eğer ABD istikrarsız bir Afganistan diliyorum düşünüyor musunuz?

ABD / NATO "özgürleştirici" Afganistan sadece ucuz sloganlar ve aslında onlar işgalciler ve "kurtuluş" destroyer için iddia ediyor. ABD Afganistan'ın refahı hiçbir çıkarı vardır. Aslında, istikrarsızlık, güvensizlik, yoksulluk, cehalet ve diğer derinden yerleşmiş sosyal ve ekonomik sorunların ABD ve kukla hükümet insanlardan herhangi muhalefet olmadan iktidarda kalması için yardımcı olur.

Aslında, ABD hükümeti Afganistan son 4 yılda olayları kanlı eli vardır. Onlar desteklenen ve ülkemizde silahlı kana susamış elemanlar ve bugünkü felaket durumuna Afganistan'ı döndü. ABD istikrar ve refah isteseydi, bu temel altyapı yatırım yapılacak ABD işgali altında büyüdü savaş ağaları ve yozlaşmış STK'ların ceplerini doldurmak için değil yardım milyarlarca dolar verirdi. Bu hücum, bu yardımın bile sent halkımıza ulaşır anlamına dünyanın en bozuk ülke haline Afganistan'ı yol açmıştır.

ABD / NATO sadece açmayı deneyin Afganistan'ı dünyanın istikrarsız bölgeye değil, tüm Asya. Dünya ekonomisi vb Rusya, Çin, Hindistan gibi büyük güçlerle Asya'ya doğru döner iken, ABD başta Rusya ve Çin ilerlemesini engellemek ve bu ülkelerin sorunları yapmak için bir silah olarak terörizm güveniyor. Afganistan bir kez daha büyük güçler arasındaki bu güç oyununun bir merkez haline gelmiştir. (...)

Ben iyi anlaşılmış varsa, Afganistan ABD işgalinden önce daha kötü olduğu anlamına gelir.

Evet kesinlikle. Bunun dışında biz sadece her Afganistan, yiyecek ve sudan daha fazla, insanlar için hayati önem taşımaktadır güvenlik durumunun kötüleşmesini düşünün ben, yukarıda belirtilen ne, biz durumun eskisinden daha kötü olduğunu nasıl anlayabiliriz.

Afyon yeni nesil bozar ve Taliban ve El-Kaide daha tehlikeli başka ölümcül bir virüstür. Taliban tarafından intihar saldırılarında ölen sivillerin sayısı, gece baskınları ve ABD güçlerinin hava saldırıları ve Afganistan'ın farklı bölgelerinde yerel savaş ağalarının milislerin suçları, her geçen yıl artmaktadır.

Ülkenin ekonomisi güçlü Afgan hükümet yetkilileri destek çizmek mafya tarafından kontrol edilen kalıntılar yer almaktadır. ABD ve NATO "Afganistan'ın yeniden inşası" uzun boylu iddiaları ile Afganistan'ı işgal ama biz Afganistan herhangi bir temel sektörde herhangi bir büyüme görmüyorum.

Sadece mafya ve STK'lar sayı ve boyut olarak büyüdü. Gençlik evde sefalet kaçmak için tehlikeli yolculuklar sürebilir olarak Afganlar, dünyadaki göçmenlerin ikinci büyük gruptur. Birçok gençler uyuşturucu bağımlıları bugün.

daha izole alanlarda, yoksulluk ve işsizlik, temel ihtiyaçlar sağlamak ve hatta bazen onlara maaş verir gibi Taliban ve ISIS katılmak için gençleri tahrik etti. Taliban ortaçağ egemenliği altında olduğu gibi bastırılmış ve saldırı altında Afgan kadın.

İran ve benzeri hükümetleri Komşu Pakistan hiç bugünkü gibi Afganistan işlerine böylesine büyük ve kanlı elleri var.

Bu ülkenin feci durumun sadece kısa bir özetidir ancak ABD ülkemiz ve insanların üzerine getirdi yıkım göstermek için yeterlidir.

Eğer söylediğim gibi, tarih ve güncel olaylar hem işgal asla başarılı olduğunu göstermektedir. Ne alternatifleri RAWA kesinlikle Afganistan'ı değiştirmek savunmak mı? Eğer gerçekten böyle çok şiddetli karakterleri ve gruplardan Afgan halkını özgürleştirmek için üretken yabancı yardım görüyor musunuz? Eğer öyleyse, kim ve nasıl Afganistan'a olumlu bir yardım sağlayabilir?

Biz her zaman bir ülkenin bağımsızlığı bir ülkede demokrasi, özgürlük ve adalet için ilk koşul olduğunu söyledi. Orada yabancı müdahale kurtuldu ya bir millet yardımcı oldu Tarihte hiçbir örneklere, azdır, ve Afganistan ABD işgalinin son 14 yıldır bunun kanıtıdır.

ABD sadece Afganistan'ı kurtarmak, ama halkımız onların en büyük düşmanları, köktendinci suçlu empoze etmedi. ABD bu şiddet grupların yaratıcısı ve nurturer olduğunu. O adımlar her yerde. Biz de Libya ve Suriye'de gördüm kökten dincilerin ile ortak ABD hükümetinin bilinçli bir politikasıdır. ABD terörle mücadele iddia, ama en büyük terörist, Kuzey İttifakı suçlular, ABD'nin kendisi iktidara getirildi.

Bu olsa bir sürpriz olarak gelmedi. Sağ ABD'nin Afganistan'ı işgalinin başında, RAWA bu saldırının amacı ABD'nin emperyalist amaçlarını hizmet etmek olduğunu ilan etti ve onlar ülkemizin en kötü düşmanları ile ortak olacak bu çile içinde. Ne ABD'ye en az öneme sahiptir Afganistan ve halkının refah olduğunu. Ülkemizin mevcut durum bunun kanıtıdır.

özgürlük ve demokrasi için anahtar halkımızın birleşik, örgütlü mücadele içinde olduğunu. Zorlu bir mücadele bu olabilir, ama ya bu bataklığın dışında başka hiçbir yolu yoktur. Sadece bir ülke halkının kendi kaderine karar ve onlara hizmet bir sistem inşa edebilirsiniz.

dünyanın özgürlük ve barış seven insanlar dayanışma yanı sıra halkımızın mücadelesini güçlendirmek çok önemlidir. Bu uzun ve zor bir süreç olacak, ancak Afgan birleştirmek ve özgürlük, demokrasi, adalet ve özgürlük için mücadele etmekten başka bir alternatif yok.

RAWA şeriata dayalı, laik ya da İslami Afganistan savunmak mı?

o bulundu yana Laiklik RAWA sloganı olmuştur. Biz demokrasi laiklik olmadan anlamsız olduğuna inanıyoruz. Din tarihsel hükmetti olanların gücünü korumak için araç olarak kötüye olmuştur ve insanlar dindar olduğu bir toplumda, devlet ve din kombinasyonu özellikle tehlikeli biridir.

Bugün Afganistan'da, büyük araç güç kullanımında güncel köktendinciler kendi eylemleri savunmak ve kendilerini korumak için, İslam'dır. iktidarda tüm köktendinci suçluların İslam'ı kullanarak suçlarını aklamak. Yükselmeye ve onların hakları için mücadele insanların öfke ve arzularını gidermek için kullanılır olmuştur.

Taliban dini fikirlerini onlara beyin yıkama yoluyla ölümcül intihar bombacıları masum gençleri dönüştürmek mümkün olmuştur. Ne yazık ki din bu kötüye oldukça iyi onlara hizmet etti.

Bu laiklik ülkemiz bugün için hayati önem taşımaktadır neden köktencilik söküp atmak ve bu ölümcül virüsün serbest bir toplum inşa etmektir. Ancak o zaman Afganistan ilerleme ve refah yolunda adım atabilirsiniz.

misogyny Afganistan'da genel anlamda, ya da savaş ağaları ve Taliban'ın düşürüldü?

Afganistan kültürel ve ekonomik, geri kalmışlık boğulmuş olduğunu hiç şüphe yoktur. Yüzyıllar boyunca, gerici hükümdarlar enjekte ve güçlerini korumak için gerici fikirler kullanılır. Ancak, İslam köktendinciler Afganistan'ı hakim son üç yıl zaman, bu gerilik her zamankinden daha yaygın ve aşırı hale gelmiştir.

yaygın İslami radikallerin tarafından yayılan İslam yönlerinden biri daha insanlardan daha hayvanlar gibi görülen kadınların bozulması ve zulüm olduğunu. Kadınlar sadece erkeklerin cinsel ihtiyaçlarını, evde çalışan çocukların doğuracak ve tatmin hizmetçi olarak görülebilir.

Aile içi şiddet Afganistan'daki kadınlar ve diğer birçok Müslüman ülkeler için en giyen ve en acı sorunlarından biridir ve çoğunlukla sert gömlekleri tarafından desteklenmektedir. Bu sorun kısmen kendi çocukluk erkek (ve kadın) verilen İslami öğretileri besleniyor. Bu bakımdan ki Kur'an ayetleri vardır:

"Sizin kadınlar size (yetiştirmek için) bir tilth yüzden siz olacak gibi tilth gidin" (2: 223)

"Erkekler onlara öğüt ve birbirinden yataklar onları kovmak, siz isyanı korku bu formu gelince ... Kadınların sorumlu bulunmaktadır." (04:34)

Kuran'daki bu tür ayetlerin bir yeri vardır.

Erkekler kendi ustalık ve bu ayetlerde dayalı kadınların insanlık dışı muamele haklı. Ve tabii bu arada halk şairlerinin Muhammed ya da diğer dini kaynaklar ve şiir ve hikayeler büyük miktarda sözler bir dizi bu ayetleri güçlendirmek ve hep birlikte bu kadar kötü onlar hafif insanlık ve nezaket ile bir kadın tedavi, onlar hissediyorum erkekleri etkiler sanki hayatlarının en büyük günah işlemekle vardır! söz konusu kitap ve kaynaklarda orada kadınlara karşı şefkat ve iyilikle bazı sözler vardır ama onlara karşı olanların sel kadınları korumak için başarısız oldu.

laik ilkeleri bu şiddetin derinliği toplum içinde biraz boşluk bulduk bu Müslüman ülkelerdeki köktendincilik ile enfekte olanlar kadar kötü değil.

Nasıl Afganistan'ın ana akım medyada nasıl değerlendiriyorsunuz? Nasıl RAWA Afgan Sebep ilişkin uluslararası insan hakları örgütleri 've sözde uluslararası toplum konumu ve eylemleri nasıl değerlendiriyor?

Artık ana akım medya, modern savaşlarda bir silah olarak kullanıldığı bir sır değil. Dünyada ana akım medya ve özellikle ABD, başka bir araç daha kendi ülkelerinde iç emperyalist amaçlara hizmet etti.

Bu ülkelerin halkları onlara doğru, bilinçli kararlar ABD savaşların gerçek resmi yok. Afganistan ancak herhangi bir kapsama alır ve yaparsa, sistematik ABD'nin genel bir politika ile uyumludur.

olacak gibi cinayetleri, işkence ve gece baskınları olarak ABD güçlerinin suçları, hiçbir zaman gösterilmeyecek güvensizlik ve ülkemizin istikrarsızlık ve hiç dikkat alamadım kadın ve insan yıkıcı bir durum. Ne gösterilir Taliban'ın suçlarının dehşeti ABD'nin savaşı haklı çıkarmak için, veya izole "başarı öyküleri" Afganistan durumun olumlu bir tablo etmektir.

Ne kadar sıklıkla insanların onlara gerçekleri vererek yurt dışında savaşlarda ABD'nin katılımı tartışmak için teşvik edilir? Aynı tür Saddam Hüseyin, Muammer Kaddafi ve Beşar Esad'ın olarak diktatörlerin suçları sürekli akışa alınır diğer ülkeler için de geçerli, ama ABD güçleri ve onların kukla hükümetler ve ABD'nin koşulsuz desteği ile Irak ve Libya mutlak yıkım Suriye'de (örneğin Al Nusra ve El Kaide olarak adlar altında rebranded) ISIS için elemanlar hiçbir zaman gösterilmez. Aslında, onlar badana ve ABD'nin bu tür eylemleri kapsayacak şekilde yollarını bulmak.

bazı uluslararası insan hakları örgütleri suçları, raporların yayınlanması belgeleyen ve bu konularda dünyanın dikkatini arayarak savaş Afganistan'ın dört yıl içinde önemli bir rol oynarken, aynı tüm uluslararası toplum için söylenemez.

Uluslararası toplum ve Afganistan'daki ortakları sadece bu kısa vadeli projeleri ve kurulması yararsız STK'lar gibi Afgan halkı için hiç bir ilgisi var yüzeysel konulara yer almış. Bunlar ABD işgali, iktidarda köktendinciler varlığı ve bunların suç olarak Afganistan'ın herhangi bir temel konularda ışık atılmış değil. Onlar aslında 15 yıl öncesine göre "daha iyi" olarak Afganistan'daki durumun canlandıracak dünyanın ana akım medyaya bir yardım eli vermek.

Ama gibi tabii alternatif medya Şimdi Demokrasi! Vb gerçekleri yansıtmak, ama onların raporlama gibi büyük medya tarafından yayınlanan propaganda parçalarının sesleri altında gömülü olan CNN , BBC , AP , Fox News gibi insanların aptal yapmak için büyük kapsama alanı ve kaynaklara sahip kim.

En büyük Afgan halkının 'düşman kim?

ABD ve NATO güçlerinin, hükümet, Taliban Kuzey İttifakı suçlular ve savaş ağaları ve gelişmekte olan ISIS: Afganlılar dört düşman bugün arasında ezilir.

ABD bu suç köktenci unsurların tüm annelik ve hala bölgedeki amaçları için bir tasma onları sahiptir. Bu Kuzey İttifakı suçluların diğer grupların daha onları daha tehlikeli hale mali ve siyasi hem Batı desteğinin büyük kısmını, zevk anlamına gelir. Taliban ve ISIS viciousness dünyasına iyi bilinmektedir ve bunlar ABD, Pakistan ve hatta İran üzerinden askeri ve mali destek olsun.

Bütün bu düşmanları kudretli güçlü ve ülkenin farklı kısımlarını kontrol eder. Bu güçler arasındaki savaşlarda, onlar tarafından yürütülen korkunç hava saldırıları, intihar ve roket saldırılarında, bu acı sadece bizim insanlardır.

Afganistan'a RAWA umutları şimdiki gerçeklik önce nelerdir? Ne özellikle Amerikalılar ve onların devlet, dünyaya ve Batı'ya söylemek istersiniz?

Afganistan'ın siyasi durum değişmediği takdirde, mevcut durum sadece bleaker olmaya devam etmektedir. Afganistan halkı güvensizlik, yoksulluk, yolsuzluk, işsizlik ve diğer yıkıcı sorunları muzdarip devam edecektir. Halkımız ABD güçlerinin Taliban ve Jehadi savaş ağalarının suçların kurbanı olmaya devam edecektir. Orada mevcut durum değiştirebilirsiniz tek yönlü olduğunu ve onların prime düşmanları (ABD, Taliban, Jehadi savaş ağaları) karşı, kendileri kendi hakları için mücadele etmeye insanlar ve daha iyi bir ülke içindir.

Biz ellerinde bizim masum insanların kanı Batılı hükümetlere söyleyecek hiçbir şeyim yok. Bu ülkelerin barışsever insanlar için mesajımız Afganistan'ın gerçekliğini ve ABD işgal etmiştir, diğer tüm ülkeleri görmek zorunda olduğunu. bu ülkelerde katastrofik durumun nadir haberleri görmek ne insanlar için günlük gerçektir.

Onlar bu istilalar ve işgal politikasını değiştirmek için kendi hükümetlerini basınç ve bu savaşların kurbanı olan halkıyla dayanışma içinde durmak gerekir. Bu uluslararası dayanışma bu ülkelerde özgürlük ve demokrasi için mücadele güçlendirecektir.

Onlar ödemek vergi Afganistan ve doğrudan biz Avrupa kentlerinde bugün tanık, ne gibi hayatlarını etkileyecek ve Batılı ülkeler güvensiz hale getirecek cehennem gibi diğer savaş yorgunu ülkeleri yapmak için kendi hükümetleri tarafından kullanılan bilmeli.


URL for news «CIA Afganistan uyuşturucu kaçakçılığı devam»