The Revolutionary Association of the Women of Afghanistan (RAWA)
RAWA


 

 

 
Add RAWA RSS Feed to Feedreaders

 


RAWA Photo Gallery
Random Image from RAWA Photo Gallery
 


Follow RAWA on Twitter


Join RAWA on Facebook


RAWA Channel on Youtube


Amb elles i la seua força

Visca les dones revolucionàries d’Afganistan!

En àlgebra, la identitat es igualtat que roman verdadera sense importar els valors que s’assignen a les variables que apareixen en ella. RAWA es prova d’aquesta fórmula algebraica.

Dones+intolerància taliban + opressió serà sempre igual a llibertat. Aquesta es la fórmula de RAWA, la Associació Revolucionaria de les dones d’Afganistan que se juga el coll (literalment) per no sucumbir a les pressions de les forces talibans en un dels països més pobres i inestables del món.

Fundada en 1977 aquesta associació feminista busca una identitat social que les forces islamistes li prohibeixen. Com a fantasmes, les dones tenen prohibit riure o fer soroll al caminar. Son poc més que espectres amb un únic punt carnal creat per a satisfer els desitjos de l’home. I no de qualsevol, sinó d’aquell que s’elegeix per a ella.

RAWA busca el dret a l’educació per a les dones, el dret a l’opinió i, fins i tot, el simple dret d’elecció. Busquen conformar una consciència, una identitat progressista en totes les seues actuacions. Però ho tenen tan difícil.

Han vist caure morta a la fundadora de l’associació, Meena, en mans dels soviètics durant l’ocupació en els anys setanta. Han vist desaparèixer a les implicades més actives de la seua associació a mans dels talibans, i ara comencen a caure baix les mans nord-americanes. Ho tenen molt clar: “Les dones afganes ens alliberarem soles” resa els seu lema.

No volen la ajuda dels EUA que l’únic que fan els dur-los dia sí, dia també desenes de morts i damnificats civils als seus hospitals, hospitals que es financen amb la poqueta ajuda que poden trobar. Hospitals desbordats per la injustícia d’una guerra que mata ciutadans com si foren mosques. I aquell que es el seu govern els diu que “aquest es el preu que hem de pagar si volem seguritat i estabilitat en Afganistan, en la regió i en el món!”. Al que aquestes dones amb una força bestial i titànica els contesten enrabiades: “Ni els que ens ocupen! Ni les besties talibanes ni la Alianza del Nord criminal! Que visca per a sempre la lliure i democràtica Afganistan”. Van a escopir-los a la cara. Ho van a fer per que no es rendeixen. I lluitaran fins que la seua identitat cultural i social se veja reconeguda.

Visca les dones revolucionàries d’Afganistan! Amb la seua força i determinació ens faran veure a la resta del món que no hi son endarrerides. Que hi pensen més que tu i que jo. Que tenen una capacitat de lluita intensa. Son dures com les roques del seu desert, com els escorpions del Kabul, com les metralletes dels talibans. Son fortes, intel·ligents i no els queda més que lluitar. Cal saber que la ràbia es sempre la més mortal de les armes, i la llibertat la més persuasiva de les banderes. No podran acabar amb elles.

www.rawa.orgCategory: Catalan