The Revolutionary Association of the Women of Afghanistan (RAWA)
RAWA


 

 

 
Add RAWA RSS Feed to Feedreaders

 


RAWA Photo Gallery
Random Image from RAWA Photo Gallery
 


Follow RAWA on Twitter


Join RAWA on Facebook


RAWA Channel on Youtube


PAN, 04.01.2009

Ontvoering en verkrachting van een 15-jarig Afghaans meisje in Farah

Dit jaar zijn verschillende andere gevallen van kinderverkrachting gerapporteerd vanuit heel Afghanistan.

Ahmad Shah Sabir

De politie in de provincie Farah arresteerde vijf mannen, waaronder een politieagent, voor ontvoering en verkrachting van een 15-jarig meisje en redde het meisje van hen.

Roohullah Al-Amin, the gouverneur van Farah, vertelde PAN op 19 december dat deze mannen inwoners waren van centraal Farah en eerder die dag waren gearresteerd.

Hij vertelt dat de politieagent een 15-jarig meisje had ontvoerd uit het centrum van Farah en haar mee had genomen naar het huis van een van zijn familieleden, waar hij haar met verschillende andere mannen verkracht heeft.

De vermeldde politieagent was gearresteerd samen met de eigenaar van het huis waar het meisje werd vastgehouden en van de auto waarmee ze ontvoerd was, en 2 andere mannen. Ze zijn allen beschuldigd van verkrachting. Hij zegt dat het meisje de dag daarvoor was overhandigd aan haar familie.

Abdul Ghaffar Watander, Bevelhebber van Veiligheid van de provincie Farah zei dat de gearresteerde mannen hun misdaad hebben toegegeven. Hij voegde verder ook toe dat hun ondervraging nog steeds gaande is en dat de mogelijkheid bestaat dat er nog meer mensen betrokken waren in de zaak.

PAN poogde de familie van het meisje te contacteren met betrekking tot de zaak, maar ze weigerden een interview te geven.

Dit jaar zijn enkele andere gevallen van kinderverkrachting gerapporteerd vanuit heel Afghanistan, in sommige zaken werd de politie ook beschuldigd van betrokkenheid.Category: Dutch, Dutch News, Dutch RAWA